Denk je erover om de webshoplogistiek van je webwinkel te gaan uitbesteden? Dan kun je gebruik maken van e-fulfilment. Er zijn in Nederland veel webshop fulfilment bedrijven die dit aanbieden. Maar wat levert e-fulfilment op voor je webwinkel? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Groter assortiment

Het uitbesteden van e-fulfilment heeft verschillende voordelen. Allereerst kun je je assortiment uitbreiden. Aangezien je voorraadbeheer ook wordt gedaan door het fulfilment bedrijf belemmert dit je niet om je assortiment groter te maken. Je bent namelijk geen opslagruimte meer kwijt. Dit doet het bedrijf voor je!

Ruimere verzendtijden

Een tweede voordeel zijn ruimere verzendtijden. Je kunt je klanten ruimere verzendtijden bieden. Als je de logistiek van je webwinkel zelf doet moeten klanten vaak voor 17:00 bestellen om hun product de volgende dag in huis te hebben. Wanneer je fulfilment uitbesteedt kan dit vaak tot 20:00 of zelfs tot 23:00. Dit zorgt voor een betere klantervaring.

Lagere verzendkosten

Een ander voordeel van e-fulfilment zijn lagere verzendkosten. Omdat fulfilment bedrijven gebruik kunnen maken van volumekortingen, gaan de verzendkosten voor je klanten omlaag. Hierdoor bestellen er wellicht mee klanten bij jou.

Je webwinkel blijft altijd actief

Bovendien blijft je webshop altijd actief. Ook als jij niet aan het werk bent gaan de bestellingen en verzendingen door. Dit zorgt voor een betere continuïteit. Dit maakt het ook mogelijk voor jou om een paar dagen op vakantie te gaan.

Het scheelt tijd

Het uitbesteden van de webshop logistiek bespaart uiteraard ook heel veel tijd. Het verzenden en verwerken van bestellingen kan namelijk veel tijd in beslag nemen. hierdoor heb je weer meer tijd voor dingen waar je echt goed in bent die met het product van je webwinkel te maken hebben.

Wanneer niet uitbesteden?

Wanneer je weinig pakketten verstuurd kan het soms duurder zijn om fulfilment uit te besteden dan om het zelf te beheren. Dit gaat op als je minder dan 5 pakketten per dag verstuurd. In dit geval kun je beter kiezen voor eigen beheer. Ook heb je niet alles meer zelf in de hand rondom de logistiek.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *