We hebben onze smartphones graag in een telefoonhoesje, veilig beschermd. Want we doen zoveel met onze smartphones, dat we geen dag zonder willen én kunnen. We hebben de telefoon nodig voor het werk, de administratie, om in contact te blijven met anderen, maar ook om social media door te scrollen én dingen te bestellen. Al met al is het belangrijk dat deze mini computer veilig gebruikt kan worden en de kans op beschadigingen en kapotgaan nihil is. Een telefoonhoesje is daarbij de ideale uitkomst, maar veel hoesjes zijn standaard of saai. Een telefoonhoesje bedrukken is dan een goede optie. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal en welke keuzes moet je maken? 

Met welke druktechnieken kan je een telefoonhoesje bedrukken?

De kans dat je zelf thuis een telefoonhoesje bedrukken gaat is niet zo groot, maar het is wel belangrijk om te weten dat verschillende druktechnieken zijn. Een van de meest gebruikte methodes is de drukprint. De afbeelding wordt rechtstreeks vanuit de software, via de printer, gedrukt op het telefoonhoesje. Het grote voordeel is dat deze methode een hoge resolutie heeft en ook complexe ontwerpen af kan drukken. 

Wil je gaan voor een eenvoudiger ontwerp en een traditionelere manier van bedrukken? Dan is er de bekende zeefdruk. Door middel van een sjabloon kan op een hoesje een afdruk worden gemaakt. Vaak is de kwaliteit van een zeefdruk wel beter en gaat het langer mee dan een digitale afdruk. 

Naast de bovenstaande manieren is er ook nog de mogelijkheid om te gaan voor UV-printen en sublimatie. Als je kijkt naar UV-printen dan wordt inkt door middel van Uv-licht uitgehard op het hoesje, waardoor er een duurzame afdruk ontstaat. Sublimatie werkt ook met uitharding, maar dan op basis van warmte. Je kan sublimatie het beste gebruiken op polyester materialen voor een duurzaam eindresultaat. 

Welk materiaal kies je voor jouw telefoonhoesje?

Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kan kiezen als je een telefoonhoesje bedrukken gaat. Er zijn plastic modellen, zowel in een zachte als harde uitvoering, maar je kan ook gaan voor siliconen of leer. De keuze voor het materiaal is vooral heel persoonlijk, juist omdat ze allemaal hetzelfde doel hebben en eigenlijk allemaal dus ook hetzelfde doen. 

Kies de ontwerpopties die jij wilt

Er zijn verschillende ontwerpopties waar je uit kunt kiezen als je een telefoonhoesje bedrukken gaat. Je kan een eigen ontwerp laten bedrukken die je op basis van een foto en/of tekst hebt gemaakt, maar je kan ook kiezen voor een patroon of een logo. Daarnaast kan je de afwerking kiezen in de uitvoeringen: mat, glanzend of transparant. Tot slot heb je bij veel aanbieders ook nog de keuze uit persoonlijke opties zoals het toevoegen van initialen los van de bedrukken of van het doen van grotere bestellingen met een bulkkorting. 

Een telefoonhoesje bedrukken levert dus een hoop vragen en keuzes op, maar het maakt jouw smartphone aan de buitenkant wel uniek. Hierdoor kan je hem gemakkelijk terugvinden én is hij beschermd tegen val- en stootschade.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *