Besloot je een nieuwe koptelefoon te kopen? Er zijn zoveel mogelijkheden dat kiezen verre van makkelijk is. De voor jouw beste koptelefoon hangt vooral van je persoonlijke wensen af en van datgene wat je met je koptelefoon van plan bent.Wat vast staat is dat je best geen goedkope gadgets koopt als koptelefoon. Die is niets waard Kortom, met wat hou je best rekening bij de keuze van de beste koptelefoon?

Waarom is een goede telefoon belangrijk?

Wie muziek beluistert heeft een goede koptelefoon nodig. Om anderen zo weinig mogelijk te storen, om je samen met je favoriete muziek eventjes af te sluiten van je omgeving. Dat kan zowel thuis als op de trein of in het dagelijkse verkeer, al is dit laatste niet zo veilig. Niets gaat boven luisteren naar je favoriete muziek met een koptelefoon, een spannend audioboek te lezen of een interessante podcast te volgen.

Een goede koptelefoon is persoonlijk

Een koptelefoon is persoonlijk. Wat voor de ene een uitstekende telefoon is, is dat niet zo nodig voor een ander. Voor zijn lange levensduur kies je een koptelefoon uit duurzame materialen met een deugdelijke afwerking. De keuze van een koptelefoon is niet makkelijk. Het gamma is opvallend groot.De juiste keuze maken is dan ook zeker niet makkelijk. Het aanbod gaat van opvallend goedkope oordopjes uit plastiek tot dure modellen met beschermende oorkussens uit fluweel. Voor je zoektocht naar de voor jouw beste koptelefoon maak je voor jezelf best uit waarvoor je hem vooral zult gebruiken. Zo ben je al een flinke stap in de goede richting.

Koptelefoon met of zonder draad

Een vraag waar je zeker een antwoord moet kunnen op geven is ongetwijfeld of je gaat voor een koptelefoon met of zonder draad. Een koptelefoon die over een draad beschikken zijn moeilijker hanteerbaar en raken makkelijk in de knoop. Een koptelefoon met kabel en snoer zorgt voor een betere geluidskwaliteit van een koptelefoon met draad. Een niet te onderschatten voordeel is zeker ook dat je met kabel en snoer niet altijd afhankelijk bent extra batterijen.

Noise-cancelling

Dit systeem filtert de storende omgevingsgeluiden. Zo heb je weinig of geen last van allerlei storende verkeersgeluiden. Dat filteren is mogelijk dankzij een microfoon die in de koptelefoon het omgevingsgeluid registreert en vervolgens een tegengeluid produceert. Zo moet je het geluid nooit te hard zetten Dat heeft als voordeel dat je de muziek nooit te hard moet zetten om er toch met volle teugen van te kunnen genieten. Dat beschermt je oren tegen ernstige gehoorbeschadiging. De batterijen verbruiken in dit geval wel iets meer energie.

Microfoon

Beluister je vaak je lievelingsmuziek via je smartphone? Dan is het zeker handig dat je over een goede microfoon beschikt waardoor je tussen de muziek door ook eventuele telefoontjes kunt beantwoorden. Een koptelefoon uitgerust met een microfoon is in dit geval dus een goede keuze. Een koptelefoon met microfoon is zowel beschikbaar met als zonder bedrading. Je neemt je telefoon dan eenvoudig op via een afstandsbediening of een extra knop op je hoofdtelefoon. Bij einde gesprek geniet je onmiddellijk weer van je favoriete muziek.

Draadloos

Het verschil in geluidskwaliteit tussen een koptelefoon met of zonder draad is voor de meesten weinig en meestal zelfs niet hoorbaar. De kwaliteit van een draadloze koptelefoon is de laatste jaren zoveel verbeterd dat de meerderheid van de muziekliefhebbers meer en meer voor deze koptelefoons kiezen. Er zijn verschillende soorten draadloze koptelefoons verkrijbaar, vaak te onderscheiden aan de gebruikte techniek voor de draadloze verbinding:

  • Bluetooth: vooral geschikt wanneer je dicht bij (maximaal 10 meter) de geluidsbron in de buurt bent. Deze koptelefoons worden dan ook veel gebruikt in combinatie met mobiele telefoons.
  • Radiosignaal: heeft een veel groter bereik (maximaal 100 meter) en wordt daarom veel in huis gebruikt. Je hebt hiervoor wel een zendstation nodig dat je aansluit op de stereo of een andere geluidsbron.
  • Infrarood: als het gaat om de functionaliteit is die vergelijkbaar met een radiosignaal, maar veel gevoeliger voor verstoring door objecten en muren tussen het zendstation en de koptelefoon. Het bereik is daardoor in de praktijk maximaal zo’n 7 meter

Klankkast

Het is vooral belangrijk ongestoord naar je favoriete muziek te kunnen luisteren. Dat wordt je spijtig genoeg niet altijd door je naaste omgeving in dank afgenomen. Kies daarom best voor een koptelefoon uitgerust met een gesloten klankkast. Die laten weinig of geen geluid door naar buiten en houden storende geluiden van buiten zoveel mogelijk tegen

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *