De 3D printer van Ultimaker is een goede printer om te gebruiken in het onderwijs. De techniek van 3D printen neemt meer en meer een plek in in het onderwijs. Om die reden is het dus ook belangrijk om dan met een goed model te werken. Omdat er verschillende voordelen aan het gebruik van juist deze printer zitten, is het ook goed te begrijpen dat op deze wijze gewerkt wordt. Het is dan wel ook goed om te weten om welke pluspunten het precies gaat. Dat de printer bijvoorbeeld voordelig is, is slechts één van de kanten.

Creatieve vaardigheden volledig benutten

Het werken met een Ultimaker in het onderwijs heeft natuurlijk een specifieke reden. Doordat de 3D printer zeer flexibel in te zetten is, is het goed mogelijk om alle creatieve vaardigheden van leerlingen en studenten volledig te benutten en te ontwikkelen. In het onderwijs is dit dan ook de meest voorname reden om de printers te gebruiken. Dat er bijvoorbeeld met verschillende soorten filament, zoals ABS en PLA, te werken is, is een groot voordeel. Daardoor zijn veel meer zaken te ontdekken en te leren. Daardoor gaat de ontwikkeling van de creativiteit veel verder dan ooit tevoren.

Altijd aan te passen

Natuurlijk is het ook een voordeel dat de Ultimaker altijd is aan te passen aan de wensen en eisen van een bepaald moment of een bepaalde groep. Dit komt natuurlijk door het zelfbouwprincipe. Daardoor is elke printer goed bruikbaar in elke situatie. Het is zelfs ook zo dat er op die manier ook geleerd kan worden. De printer biedt door het zelfbouwprincipe ook veel mogelijkheden om de techniek te leren kennen. Dit is minstens zo belangrijk. Juist omdat de techniek heel open is, willen velen juist met deze fabrikant werken. De printer is daardoor breed toepasbaar voor iedereen.

Elk ontwerp kunnen maken

Wat natuurlijk vooral ook een belangrijk punt is als het om Ultimaker gaat, is dat eigenlijk alles te maken is. Doordat de printer zeer flexibel te gebruiken is, is elk ontwerp in een product om te zetten. Dat daarbij verschillende soorten filament te gebruiken is, maakt het alleen maar nog beter mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan alle soorten plastic, maar denk ook aan nylon. Daardoor is het juist ook zo dat de 3D printer voor allerlei soorten opleidingen en scholen bruikbaar kan zijn. Zowel voor de jongste jeugd als voor bijna afstuderende studenten. Daar is deze printer geschikt voor.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *