Hebt u een bedrijf en wilt u uw product of dienst beter onder de aandacht brengen bij uw potentiële klanten? Mogelijk is het een idee om dan een webinar te organiseren. Met een webinar kunt u kennis overbrengen, vergaderingen houden maar bijvoorbeeld ook uw product of dienst promoten. Een webinar of webcast is een online live presentatie waarbij mensen zowel op afstand aan de presentatie kunnen deelnemen. Een webinar wordt gezien als professioneel en het bevat meer functies dan een normale presentatie, zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om interactie te genereren met deelnemers door middel van een live chat.

Redenen om een webinar te organiseren

U kunt een webinar organiseren om uiteenlopende redenen, bijvoorbeeld voor het promoten van een product of dienst. Hierbij is het belangrijk om van te voren goed na te denken wie uw doelgroep is en hoe u deze mensen wilt bereiken. Zo kunt u gebruikmaken van zogeheten ‘dedicated mailings’ waarbij u een grote groep mensen een bericht via een forum of een bestaande database verstuurd. Nadat u een groep deelnemers heeft verzameld is het belangrijk om te bedenken hoe u uw informatie gaat overbrengen. U kunt hierbij de ondersteuning en expertise raadplegen van een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Zo weet u zeker dat het door u georganiseerde webinar goed verloopt.

Heeft dit artikel u geïnspireerd en wilt u meer weten over webinars of over het organiseren van een webinar? Meer informatie kunt u vinden op de website van Yourwebinar.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *