Blockchain-based apps: wat is het en hoe kun je ze succesvol inzetten voor jouw bedrijf? 

Het internet is een tijd in de ban geweest van de crypto’s. Waar je ook ging of keek: de termen blockchain, cryptocurrency en Bitcoin vlogen je om de oren. De hype lijkt inmiddels iets afgezwakt, maar helemaal weg gaat het niet. Tegenwoordig is er iets nieuws in ontwikkeling: blockchain-based apps. Wat zijn deze apps precies? 

Wat is een blockchain app? 

Een blockchain app is een zogeheten blockchain-based app. Het gebruikt blockchain technologie, voornamelijk via het platform Ethereum, en is in te richten voor elk mobiel apparaat. Het is te vergelijken met een universeel grootboek. Dit betekent dat alle informatie en verwerkingen decentraal zijn opgeslagen en overal in te zien zijn. Iedereen is dus als het ware een stukje eigenaar. Bitcoin was een van de eerste blockchain toepassingen. Maar de technologie staat niet stil, tegenwoordig zijn er tal van toepassingen die gebruik maken van blockchain. Bijvoorbeeld applicaties. 

De voordelen van een blockchain app 

Blockchain maakt het mogelijk om, wereldwijd, een bepaalde waarde te transporteren en te verdelen. Deze waarde hoeft niet enkel uit financiële middelen te bestaan, maar kan ook informatie zijn bijvoorbeeld. Dit maakt het al een stuk begrijpbaarder als je kijkt naar de mogelijkheden voor apps. Blockchain is een peer-to-peer netwerk, wat betekent dat deelnemers met elkaar kunnen handelen en communiceren zonder derden. Je kunt dus informatie razendsnel (en veilig) uitwisselen of betalingen doen zonder bijvoorbeeld IDEAL. Met name de ontwikkelingen van het Internet of Things heeft gezorgd voor deze stroomversnelling van blockchain-based toepassingen. Steeds vaker wordt er geëxperimenteerd met blockchain door bedrijven, zorginstellingen of overheden. Een voorbeeld is het tellen van verkiezing stemmen middels een app. Niet alleen scheelt dit enorm veel tijd, het is ook nog eens betrouwbaarder dan het huidige systeem. 

Ben je geïnspireerd geraakt of benieuwd naar meer actuele voorbeelden van blockchain apps? Neem dan contact op met de: AppsMakers, een app ontwikkelaar die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van geavanceerde apps zoals blockchain-based. 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *